E si riparte! Questa volta però
data la portata del viaggio ho pensato di riportare un po' di info in questo diario, sia per ricordare quei
dettagli che il tempo ci farà eventualmente dimenticare, sia per condividere
questa esperienza con chi vorrà leggerci.
Bene meglio andare a letto ora, ci
vediamo domani, alla scoperta di Boston!
-- o --
Here we go again! However, since this time, it’s going to be a huge journey, I wanted to report everything in this dairy, in order not to miss those little details that we might forget with the time passing by, and also to share this experience with you out there.
Ci è voluto circa un mese per
programmare il tutto e devo dire che sulla carta sono abbastanza soddisfatta
del risultato raggiunto.
Siamo partiti da Lamezia alle 12.25 con cambio a Roma Fiumicino, dove, dopo
un'ora di ritardo siamo finalmente partiti per Boston. Chissà, forse partendo
da Dublino avremmo speso di meno e il volo sarebbe stato più confortevole, ma
va bene così, abbiamo mangiato lasagne e abbiamo incontrato una simpatica signora
veneta, Daniela, che col marito si recava a Boston dal figlio e dalla neonata
nipotina. Quando siamo partiti noi per l'Irlanda nel 2005 era più raro
incontrare storie di emigrati italiani (della nostra età) all'estero, da un po' di tempo invece
capita sempre più spesso di ascoltare storie di partenze obbligate...
Nonostante il
ritardo iniziale siamo arrivati in orario alle 19.10 ora locale (2 di notte
Italia). Rispetto a quattro anni fa la dogana americana questa volta ci ha preso
l'impronta e ci ha fatto una bella foto :-) abbiamo inoltre accertato che gli insaccati non
sono ammessi in USA, nonostante il sottovuoto infatti, abbiamo assistito all'omicidio
della soppressata calabrese! :-(
Eh va be'...
dall'aeroporto siamo arrivati all'hotel in taxi, questa la vista dal
nostro balcone al 24th piano!
-- o --
Here we go again! However, since this time, it’s going to be a huge journey, I wanted to report everything in this dairy, in order not to miss those little details that we might forget with the time passing by, and also to share this experience with you out there.
It took almost one month to plan this trip and I have to say,
I am pretty happy with the result, we will see how it applies to the reality.
We have left Italy from Lamezia at 12.25pm, with one stop in
Roma Fiumicino, where, after one hour delay, we finally took off for Boston. Maybe,
we could probably have spent less if we had left from Ireland, and the flight
would have been more comfortable, but in the end we have had lasagne and we
have met a very nice lady, Daniela, from Veneto, who, with her husband was
going to visit her son and her new born grandchild. When we left for Ireland in
2005, it wasn’t that common to meet stories of Italians (our age) leaving our
country, on the contrary, today, we listen to more and more people forced to go
abroad…
Anyway even if the flight left one hour later, we made it on time
at 7.10pm, local time, (2am in Italy). Compared to 4 years ago, this time the
American border took our fingerprints and also a nice picture :-) we also found out
that cured meat are not allowed in the USA, so even though ours was vacuum
sealed, we had to watch live the Calabrese salame’s murder :-(
Anyway… from the airport we took a taxi, 30$,
to get to the hotel, this is the view from our balcony at the 24th floor!
Well better go to bed now, see you tomorrow, we are going to
discover Boston!
No comments:
Post a Comment